Tagged: cara daftar ssm online

Cara Check Pendaftaran Nama Syarikat (SSM)

Assalamualaikum w.b.t.

Post kali ni simple sahaja. memandangkan ramai yang selalu bertanya bagaimana cara nak daftar syarikat secara online. Sebetulnya, SSM belum lagi menyediakan kemudahan mendaftar syarikat secara online, tetapi kemudahan mencari nama pendaftaran syarikat yang masih belum digunakan lagi ada. Hari ni saya berkongsi kaedah macam mana kita hendak tahu nama yang kita minat untuk daftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia yang masih belum digunakan.

Sila lawati laman web ini   http://www.ssm.com.my/cariannama.php , seterusnya, usha2 la dulu apa yang ada kat situ, tengok2 design ok tak :) .

cara check nama syarikat online 1

Continue reading