Tagged: cara daftar ssm online

Info Penting Sebelum ke Pejabat SSM

Daftar Syarikat Korang Jenis Syarikat Di Malaysia

Assalamualaikum w.b.t.

Sehat semua hendaknya buat pelayar tegar alam maya :) , hari ni ambe nak kongsikan maklumat penting dan tersangat penting sebelum angkat kaki dan melangkah maju ke pejabat SSM untuk mendaftarkan nama Perniagaan yang asyik terpampang di flat screen retina korang. haha

Antara Daftar Nama Perniagaan vs Daftar Syarikat.

Ramai silap faham apabila menyangkakan nak daftar syarikat Murah je RM70 setahun. sebennarnya RM70 tu adalah bayaran untuk mendaftarkan Nama Syarikat seperti post ambe yang sebelum ni Cara Check Pendaftaran Syarikat

Continue reading

Cara Check Pendaftaran Nama Syarikat (SSM)

Assalamualaikum w.b.t.

Post kali ni simple sahaja. memandangkan ramai yang selalu bertanya bagaimana cara nak daftar syarikat secara online. Sebetulnya, SSM belum lagi menyediakan kemudahan mendaftar syarikat secara online, tetapi kemudahan mencari nama pendaftaran syarikat yang masih belum digunakan lagi ada. Hari ni saya berkongsi kaedah macam mana kita hendak tahu nama yang kita minat untuk daftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia yang masih belum digunakan. Info Penting SSM !!

Sila lawati laman web ini   http://www.ssm.com.my/cariannama.php , seterusnya, usha2 la dulu apa yang ada kat situ, tengok2 design ok tak :) .

cara check nama syarikat online 1

Continue reading